Tourain blanchi (Knoflooksoep uit de Périgord) |
|
2 eetlepels ganzenvet (delicatessewinkel) of reuzel 2 grote uien, gesnipperd 6 teentjes knoflook, gehakt 1 eetlepel bloem 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout, peper 2 eieren, gesplitst azijn geroosterd witbrood in grove stukken (geraspte Gruyère) |
|
BereidingIn ganzenvet ui en knoflook ± 10 minuten zachtjes bakken (niet laten kleuren). Bloem erover strooien. Toevoegen: 1 liter water, tijm, laurier, zout en peper. Aan de kook brengen en ± 40 minuten zachtjes laten koken.Eiwitten door soep roeren. Dooiers met 5 druppels azijn losroeren en aan soep toevoegen (niet meer koken). Brood over borden verdelen (kaas erover strooien) en soep erover schenken. NotitiesIdee: Schenk volgens oud gebruik een scheutje rode wijn bij het laatste restje soep en zet het bord aan de mond. |
Home > Recepten