Home > Recepten

Tourain blanchi (Knoflooksoep uit de Périgord)

2 eetlepels ganzenvet (delicatessewinkel) of reuzel

2 grote uien, gesnipperd

6 teentjes knoflook, gehakt

1 eetlepel bloem

1 takje tijm

1 blaadje laurier

zout, peper

2 eieren, gesplitst

azijn

geroosterd witbrood in grove stukken

(geraspte Gruyère)
  • Omschrijving recept: Soepen; Périgord
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In ganzenvet ui en knoflook ± 10 minuten zachtjes bakken (niet laten kleuren). Bloem erover strooien. Toevoegen: 1 liter water, tijm, laurier, zout en peper. Aan de kook brengen en ± 40 minuten zachtjes laten koken.

Eiwitten door soep roeren. Dooiers met 5 druppels azijn losroeren en aan soep toevoegen (niet meer koken).

Brood over borden verdelen (kaas erover strooien) en soep erover schenken.

Notities

Idee: Schenk volgens oud gebruik een scheutje rode wijn bij het laatste restje soep en zet het bord aan de mond.