Home > Recepten

Zalm-tarbotpâté

400 gr verse zalmfilet

3 eieren

2 eidooiers

3 dl slagroom

250 gr dun gesneden gerookte zalm

200 gr tarbotfilets (of grietfilets)

2 eetlepels bieslook

zout, witte peper

extra nodig: pâtévorm (2 liter)
  • Omschrijving recept: Pâté's; Visgerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 70 °C.

Zalmfilet in keukenmachine pureren. Al draaiende eieren en dooiers toevoegen.

Slagroom stijfkloppen. Luchtig door zalm-eimengsel spatelen en op smaak brengen met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper (=farce).

Vorm met gerookte zalm bekleden, aan zijkanten over laten hangen. Helft van farce in vorm gieten. Tarbotfilet in lengte in reepjes snijden en op farce leggen. Bieslook erover strooien, daarop rest van farce gieten. Afdekken met overhangende zalm.

Vorm afdekken met aluminiumfolie en deksel. Vorm in braadslede met kokend water zetten. In oven au bain-marie in ± 2 uur gaar laten worden. Laten afkoelen.