Home > Recepten

Hazenrugfiletspiezen met pruimen en pepersaus

8 gewelde pruneaux zonder pit

1/2 dl cognac

4 hazenrugfilets

zout, peper

2 eetlepels olie

30 gr boter

1 1/2 dl wildfond

1/8 liter slagroom (125 ml)

1 eetlepel groene peperkorrels (vers of uit een potje)

1/2 eetlepel roze peperbessen (potje)
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wel de pruneaux ± 5 minuten in de cognac en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bewaar de cognac.

Wrijf de hazenrugfilets in met zout en peper. Steek één kant van een hazenrugfilet aan een satéprikker, steek dan een pruneau aan het stokje, vouw de hazenrugfilet om de pruneau en steek het vlees weer aan het stokje. Steek er weer een pruneau aan en dan het andere uiteinde van de hazenrugfilet. Maak van de andere hazenrugfilets en pruneaux op dezelfde manier spiesjes.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de hazenrugfilet-spiezen op hoog vuur aan alle kanten in ± 1 minuut bruin. Schenk de olie uit de pan en verhit de boter. Bak de spiezen in nog ± 4 minuten bruin en van binnen rosé. Houd de spiezen warm in aluminiumfolie.

Roer de wildfond, cognac en peperkorrels door het bakvet en laat dit ± 3 minuten op hoog vuur inkoken. Roer de slagroom erdoor en laat de saus nog ± 1 minuut inkoken. Voeg zout en peper toe.

Leg de hazenrugfilet-spiezen op 4 warme borden en schenk de saus erover.



N.B.: Als u hazenrugfilets gewoon wilt bakken, bestrooit u ze eerst met zout en peper. Vervolgens bakt u ze in ± 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé.

Notities

Lekker met aardappelpureetorentjes en rode kool.