Kwartelsoep |
|
4 kwartels 150 gr prei, in ringen 150 gr wortel, in plakjes 300 gr tomaten, in partjes 50 gr knolselderij 1 takje tijm 1 stukje foelie 10 peperkorrels, gekneusd 1 laurierblaadje 2 jeneverbessen zout, peper 1 eetlepel boter 3 eetlepels fijngesneden kervel |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200 °C.Borsten en pootjes van kwartels snijden (of vraag dit de poelier) en apart houden. Karkassen van kwartels in braadslede leggen. In oven in ± 20-30 minuten bruin laten kleuren. Karkassen in soeppan leggen, groenten, kruiden en 2 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en op laag vuur ± 3 uur laten trekken, regelmatig afschuimen. Bouillon door doek zeven. Vlees van borst en pootjes in reepjes snijden. Met zout en peper bestrooien en in boter 5-10 minuten roerbakken. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Bouillon in borden of in soepterrine schenken, kwartelvlees en kervel erdoor roeren. |
Home > Recepten