Home > Recepten

Kwartelsoep

4 kwartels

150 gr prei, in ringen

150 gr wortel, in plakjes

300 gr tomaten, in partjes

50 gr knolselderij

1 takje tijm

1 stukje foelie

10 peperkorrels, gekneusd

1 laurierblaadje

2 jeneverbessen

zout, peper

1 eetlepel boter

3 eetlepels fijngesneden kervel
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Robert Kranenborg (Tip Culinair)

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Borsten en pootjes van kwartels snijden (of vraag dit de poelier) en apart houden.

Karkassen van kwartels in braadslede leggen. In oven in ± 20-30 minuten bruin laten kleuren.

Karkassen in soeppan leggen, groenten, kruiden en 2 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en op laag vuur ± 3 uur laten trekken, regelmatig afschuimen.

Bouillon door doek zeven.

Vlees van borst en pootjes in reepjes snijden. Met zout en peper bestrooien en in boter 5-10 minuten roerbakken.

Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Bouillon in borden of in soepterrine schenken, kwartelvlees en kervel erdoor roeren.