Ajam panggang boemboe Padang 1 |
|
2 rode uien 2 rode Spaanse pepers 1 theelepel ketoembar 1 theelepel koenjit 1/2 theelepel laos 12 drumsticks 1/2 theelepel serehpoeder 2 kruidnagels 50 gr santen (blok á 200 gr) 1 theelepel citroensap zout een keukenmachine |
|
BereidingPel de uien en hak ze in grove stukken.Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken. Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree. Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om. Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10 minuten goudbruin; keer ze regelmatig. Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop. NotitiesServeer met nasi koening, atjar tjampoer en sperzieboontjes. |
Home > Recepten