Home > Recepten

Ajam panggang boemboe Padang 1

2 rode uien

2 rode Spaanse pepers

1 theelepel ketoembar

1 theelepel koenjit

1/2 theelepel laos

12 drumsticks

1/2 theelepel serehpoeder

2 kruidnagels

50 gr santen (blok á 200 gr)

1 theelepel citroensap

zout

een keukenmachine
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de uien en hak ze in grove stukken.

Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken.

Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree.

Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10

minuten goudbruin; keer ze regelmatig.

Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop.

Notities

Serveer met nasi koening, atjar tjampoer en sperzieboontjes.