Doro tsebhie (kip en eieren met chilisaus) |
|
25 gr boter 2 in ringen gesneden uien 1 pak pomodori (of verse tomaten) zout 3 teentjes knoflook 1 eetlepel berbere of chilipoeder 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel kerrie 2 eetlepels ketjap manis 1 kippenbouillontablet 1 kip (of kippenpoten of 750 gr rundvlees) 6 eieren |
|
BereidingKook de kip in ruim kokend water gaar.Kook de eieren hard. Verhit de boter in een pan en fruit de uien met de kerrie. Voeg de pomodori, zout, de berbere, de zwarte peper, de ketjap manis en ± 2 dl kookvocht van de kip toe en los er het bouillontablet in op. Breng het aan de kook en laat 20 minuten doorkoken. Doe de kip en de eieren erbij. NotitiesServeer met enjera en hamlie |
Home > Recepten