Kipfilet met champignons, gegratineerd |
|
4 kipfilets á ± 125 gr Zout, peper 3 eetlepels bloem 50 gr boter 4 plakjes jongbelegen kaas á 25 gr 2 dl droge witte wijn 250 gr champignons in plakjes Variatie: Leg onder de plak kaas nog een plakje rauwe ham op de kipfilets. Serveer het gerecht in een schaal en geef er aardappelkroketjes bij. |
|
Bereidingverwarm de oven voor op 200°C.Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets hierin op matig vuur 5 minuten per kant tot ze mooi lichtbruin van kleur zijn. Leg de kipfilets in een ovenvaste schaal, leg op iedere kipfilet een plakje kaas, schenk de bakboter en de witte wijn in de schaal en leg de champignons rond de kipfilets. Gratineer het gerecht ± 10 minuten in de voorverwarmde oven tot alles gaar is en de kaas is gesmolten, maar niet bruin is geworden. |
Home > Recepten