Kip-kerrieschotel met banaan |
|
± 750 gr kipfilet 1 klein blikje ananas 2 zakjes kerriesaus 1 blok santen 1 banaan 1 handje rozijnen kerriepoeder olie room (rode paprika) |
|
BereidingSnijd de kipfilet in blokjes en kruid ze flink met kerrie.Bak de kip in de olie. Maak de kerriesaus aan met het ananassap in plaats van water of melk en voeg dit bij de kip. Breng het zachtjes aan de kook en voeg zoveel van het blok santen toe, dat een lekkere dikke saus ontstaat (ongeveer de helft). Roer er de stukjes ananas en de rozijnen door en doe er op het laatst de in plakjes gesneden banaan bij. Warm het geheel goed door. Neem de pan van het vuur en roer er een scheut room door. Om het gerecht wat kleuriger te maken, kunt u er wat reepjes rode paprika door scheppen. NotitiesLekker met (meergranen)rijst. |
Home > Recepten