Home > Recepten

Kipfantasie

500 gr kipfilet in duimbrede repen

shoarmakruiden

30 gr boter

1 scheutje olijfolie

100 gr (kastanje)champignons

± 1 dessertlepel fijngesnipperde ingelegde gember



Voor de saus:

1 volle dessertlepel Char Su Sauce (zoete Chinese barbecuesaus voor

varkensvlees; merk Lee Kum kee, te koop in de toko)

1 eetlepel ketjap manis

1/2 dl droge sherry

1/8 liter kippenbouillon (van 1/4 tablet)

2 volle theelepels maïzena

1 theelepel paprikapoeder



Voor de afwerking:

2 volle theelepels zure room
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kruid de kiprepen met shoarmakruiden en laat die 15 minuten intrekken.

Roer de ingredienten voor de saus door elkaar (wacht even met de maïzena tot het geheel wat is afgekoeld).

Laat de boter bruin worden, voeg de gember toe, braad de kiprepen aan alle kanten bruin en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar worden.

Smoor de champignons de laatste 4 minuten mee.

Schik de kiprepen op de borden en blus de braadboter met het sausmengsel; voeg, als de saus te dik wordt, nog wat water toe.

Roer de zure room door de saus en schenk haar over de kip.