Home > Recepten

Kiphachee met crème fraîche

250 gr kipfilet

25 gr boter

150 gr gesneden uien

1/2 eetlepel basterdsuiker

1/2 kippenbouillontablet

3 eetlepels crème fraîche op kamertemperatuur

zout, versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in smalle reepjes.

Verhit de boter in een wok of braadpan en roerbak de uien met de suiker goudbruin.

Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 1 minuut mee.

Voeg 1 dl heet water, de verkruimelde bouillontablet en de crème fraîche aan het kip-uimengsel toe en breng de vloeistof al roerend tegen de kook aan.

Laat de hachee ± 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Lekker met rijst of mihoen.