Home > Recepten

Kiptortilla's

4 grote tortilla's

3 eetlepels zonnebloemolie

200 gr Gekookte maïs (uit blik)

300 gr kipfilets in smalle reepjes

1 grote gesnipperde ui

1 geperste teen knoflook

2 eetlepels tacokruiden

2 eetlepels jalapeñopeperpepers (uit een potje)

4 vleestomaten in blokjes

2 avocado's in blokjes

200 gr geraspte kaas

2 dl crème fraîche

zout, peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de maïskorrels in een zeef, laat er een royale hoeveelheid koud water over spoelen en laat de maïs uitlekken.

Verhit de olie en bak er, onder voortdurend omscheppen, de reepjes kip en de ui in.

Strooi er na 6 minuten de tacokruiden, de pepers en de knoflook over en schep alles 1 minuut om.

Voeg dan de maïs, de tomaten, de avocado's en 100 gr kaas toe en schep alles enkele malen om.

Neem de pan van het vuur.

Verdeel het mengsel over de tortilla's, rol de tortilla's stijf op en leg ze met de naad naar beneden dicht naast elkaar in een met wat olie bestreken ovenschaal.

Bestrijk elke tortilla met 2 eetlepels crème fraîche en bestrooi ze met de resterende kaas.

Zet de schaal in het midden van de op 220°C voorverwarmde oven.

Na ± 18 minuten kunnen de tortilla's worden geserveerd.

Voeg aan de resterende crème fraîche wat zout en peper toe, klop de room tot ze dik en nog net vloeibaar is en geef de room er in een sauskom bij.