Home > Recepten

Kip met ananas en gebakken mihoen

250 gr kipschnitzel

200 gr mihoen

3 ananasschijven

2 eetlepels ketjap manis

2 theelepels maïzena

1 eetlepel bladselderij

1 theelepel citroensap

1 theelepel sambal oelek

1 teentje knoflook
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de ongepaneerde kipschnitzels in smalle reepjes en de ananasringen in kleine stukjes.

Maak een marinade door de ketjap manis te vermengen met 1 eetlepel ananassap, het citroen- of limoensap, de sambal oelek en het uitgeperste teentje knoflook.

Schenk het mengsel over het kippenvlees, schep alles goed door elkaar en laat het 20 minuten staan.

Laat het kippenvlees daarna op een zeef uitlekken en vang de marinade op. Bereid intussen de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven en laat hem in een vergiet uitlekken.

Leg het kippenvlees in een kom, strooi er door een zeefje de maïzena over en schep alles goed om.

Verhit een pan met 2 eetlepels (zonnebloem)olie en bak het kippen vlees hierin, onder voortdurend roeren en omscheppen, in 5-6 minuten goudbruin.

Doe er dan 2 eetlepels ananassap en de opgevangen marinade bij en laat alles nog enkele minuten pruttelen.

Spreid er de mihoen over uit, strooi de fijngehakte bladselderij erover en schep alles om tot de mihoen warm is geworden.

Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en strooi er aan tafel wat seroendeng over.



Tip: U kunt het gerecht ook met drooggekookte rijst geven. Dien de rijst dan apart op en voeg, vlak voor het serveren, 1 eetlepel zoete sojasaus bij de kip met ananas.