Home > Recepten

Kip met gebakken paddestoelen en salie

2 eetlepels olijfolie

3 eetlepels fijngesneden peterselie

1/2 eetlepel fijngesneden salieblaadjes

2 fijngesneden teentjes knoflook

1 kip in 8 stukken

1 1/2 dl rode wijn (Chianti)

250 gr verse paddestoelen (champignons, shii-take, cantharellen, boleten) in plakjes

2-3 dl kippenbouillon (van tablet)

3 ontvelde tomaten in stukjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin 3 minuten zachtjes.

Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.

Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.

Voeg de paddestoelen toe, schep om en schenk de bouillon erbij.

Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.

Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten sudderen.