Kip met citroen en olijven |
|
1 teentje knoflook 2 citroenen 4 kippenbouten 2 eetlepels (olijf)olie 1 kippenbouillontablet l/2 eetlepel kerriepoeder 3 eetlepels heldere honing peper, zout, tabasco 50 gr zwarte olijven zonder pit |
|
BereidingPel de uien en de knoflook.Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Boen de citroenen onder warm stromend water schoon en snijd ze in partjes. Verhit de olie en bak de uiringen met de knoflook en de kippenbouten goudbruin. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg het kerriepoeder, de honing, naar smaak peper, zout en tabasco en 5 dl water toe, breng aan de kook en temper het vuur. Houd 3 partjes citroen achter voor de garnering en schep de rest erdoor. Stoof de kip in ± 40 minuten gaar. Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe. Garneer de kip met de achtergehouden citroenpartjes. NotitiesServeer met witte rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, gegarneerd met geschaafde amandelen. |
Home > Recepten