Home > Recepten

Linzensoep 1

3 eetlepels olijfolie

2 fijngesneden teentjes knoflook

200 gr grofgesneden uien

100 gr in plakjes gesneden champignons

¾ liter groentebouillon van een tablet

2 eetlepels citroensap

250 gr rode linzen

1/2 literblik gepelde tomaten

3 laurierblaadjes

3 kruidnagels of 1 theelepel kruidnagelpoeder

200 gr gesneden soepgroente

lavas

cayennepeper

tamari
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan.

Voeg de uien toe en laat ze even fruiten.

Doe de champignons erbij en bak ze mee.

Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ca 45 minuten koken.

Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken.

Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari.