Linzensoep 1 |
|
3 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden teentjes knoflook 200 gr grofgesneden uien 100 gr in plakjes gesneden champignons ¾ liter groentebouillon van een tablet 2 eetlepels citroensap 250 gr rode linzen 1/2 literblik gepelde tomaten 3 laurierblaadjes 3 kruidnagels of 1 theelepel kruidnagelpoeder 200 gr gesneden soepgroente lavas cayennepeper tamari |
|
BereidingVerhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan.Voeg de uien toe en laat ze even fruiten. Doe de champignons erbij en bak ze mee. Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ca 45 minuten koken. Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken. Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari. |
Home > Recepten