Home > Recepten

Witte bonensoep 2

500 gr varkenspoulet

100 gr ontbijtspek

boter

400 gr witte bonen

1-2 aardappelen

1 grote wortel

1 ui

3 theelepels paprikapoeder

zout

1 teentje knoflook

tijm

laurier

1 blikje tomatenpuree

peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de bonen enkele uren van tevoren in de week.

Zet het poulet met de bonen, zout, tijm, laurier, en fijngesnipperde knoflook op met ca 2 liter water en laat dit zo goed als gaar koken.

Voeg de in reepjes gesneden wortel en de in blokjes gesneden aardappel toe.

Fruit in wat boter de spekblokjes met de gesnipperde ui en de paprikapoeder, maar zorg dat dit niet donker kleurt.

Voeg dit mengsel en de tomatenpuree aan de soep toe en laat dit met elkaar zachtjes gaar koken.

Strooi royaal peterselie over de soep.