Champignonsoep 2 |
|
1 ui 250 gr champignons 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels boter versgemalen peper 1/2 theelepel majoraan 1 theelepel chilisaus 1 dl witte wijn 2 groentebouillontabletten 2 eetlepels bloem peterselie |
|
BereidingSnipper de ui.Was de champignons en vermeng ze met het citroensap. Smelt 2 eetlepels boter en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg peper, majoraan, chilisaus en witte wijn toe en laat dit een kwartiertje sudderen. Maak intussen bouillon van 1 liter water en de bouillontabletten. Smelt in een andere pan de overige 2 eetlepels boter, roer de bloem erdoor en roer er steeds wat bouillon bij (de soep moet telkens aan de kook komen). Roer de champignons bij de gebonden bouillon en laat de soep op een warmteverdeler nog 15 minuten pruttelen. Serveer de soep bestrooid met peterselie. |
Home > Recepten