Home > Recepten

Toast met salade van gebakken oesterzwammen

1/2 eetlepel citroensap

1/2 theelepel mosterd

zout, peper

1 1/2 eetlepel olie

100 gr andijvie

250 gr oesterzwammen

25 gr boter

2 sneetjes witbrood
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Belegde broodjes; Salades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer in een kom het citroensap, de mosterd, het zout, de peper en de olie tot een sausje.

Was de andijvie, slinger de groente droog in een slacentrifuge, snijd de groente in heel dunne reepjes en schep hem door het sausje.

Maak de oesterzwammen schoon en laat ze heel.

Verhit de boter in een braadpan en bak de oesterzwammen in 5 minuten aan beide kanten bruin.

Rooster de sneetjes witbrood, leg ze op 2 bordjes en verdeel de andijvie erover.

Leg de gebakken oesterzwammen erop, besprenkel ze met citroensap en strooi er wat zout en peper over.