Home > Recepten

Stoofpeertjes met zoetzure saus, pikant

4 roodkokende stoofpeertjes

1 rode peper

1 dl rode bessesap

2 eetlepels citroensap

75 gr suiker

zout

15 gr verse koriander

8 plakjes kipfilet (vleeswaren)

1/2 theelepel karwijzaad
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de peertjes, halveer ze in de lengte en verwijder de klokhuizen.

Was de peper, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd hem in dunne reepjes.

Breng in een pan het bessensap, het citroensap en 1 1/2 dl water aan de kook en roer er de peperreepjes, de suiker en een mespuntje zout door.

Leg de peertjes erin, stoof ze afgedekt op laag vuur ca 30 minuten en laat ze afgedekt afkoelen.

Neem de peertjes dan uit de saus en snijd ze tot iets onder het topje in dunne plakjes (de plakjes moeten aan elkaar blijven zitten).

Verdeel de koriandertakjes over 4 bordjes en leg op elk bordje twee peerwaaiers.

Halveer de plakjes kipfilet, vouw ze dubbel en leg ze naast de peerwaaiers.

Schep de saus erover en bestrooi het geheel met karwijzaad.