Home > Recepten

Lollo rossosalade met frambozendressing

1 blikje frambozen (netto 200 g)

1 eetlepel (balsamico)azijn

3 eetlepels (walnoot)olie

1 takje tijm

zout, peper

100 gr roombrie

1 krop lollo rosso

120 gr pecanoten
  • Omschrijving recept: Salades; Dressing
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In een zeef de frambozen laten uitlekken, hierbij 1 eetlepel sap opvangen (de rest wordt niet gebruikt). Boven een kom de frambozen door een zeef wrijven. De azijn, olie en het frambozensap erdoor roeren tot een dressing ontstaat. De tijmblaadjes erboven van het takje rissen. Op smaak brengen met zout en peper.

De brie in plakken snijden en de plakken in de lengte in repen snijden.

De sla wassen, de bladeren uitslaan en in grove repen snijden. De slarepen door de dressing scheppen.

De sla met de dressing over vier borden verdelen. De brie en de pecanoten erover verdelen.