Home > Recepten

Rundvlees, zoetzuur 1

500 gr rundvlees

2 eetlepels bloem

zout, peper

2 eetlepels olie

4 ringen ananas

2 gemberbolletjes

3 stengels bleekselderij

1 ui

1 grote tomaat

1 dl azijn

2 eetlepels suiker

1 eetlepel ketjap
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Hak de gemberbolletjes fijn. Pel de ui en hak deze fijn. Snijd de selderij in reepjes en de ananas in stukjes. Snijd het vlees in blokjes.

Vermeng de bloem met peper en zout en wentel de stukjes vlees erdoor.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de resterende ingredienten toe, roer goed en schep het vleesmengsel dan in een vuurvaste schaal. Dek de schaal met een deksel af en laat deze 90 minuten in het midden van de oven staan, tot het vlees goed gaar is.

Notities

Serveer met bijv. rijst en doperwten.