Home > Recepten

Rundvlees speciaal

400 gr magere runderlappen in dobbelsteentjes

1 pakje uiensoep

1 teentje knoflook

4 geplette jeneverbessen

1 blikje tomatenpuree

1 borrelglas sherry

30 gr (kruiden)boter

2 eetlepels bloem
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de knoflook klein en plet de jeneverbessen.

Verhit de boter, braad op hoog vuur het vlees rondom bruin en zet het vuur daarna laag.

Strooi de uiensoep over het vlees en voeg dan de bloem, knoflook, jeneverbessen, tomatenpuree en sherry toe.

Schep alles goed om en giet daarna zoveel water in de pan dat het vlees goed onder staat.

Roer nog eens goed en sluit de pan.

Laat het vlees op een zeer laag vuur sudderen tot het gaar is.

Voeg zonodig af en toe nog wat water toe.



Tip:

Stoof een paar in stukken gesneden tomaten mee.