Home > Recepten

Runderlappen met vruchten en bier

4 magere runderlapjes ( 125 gr)

zout, peper

60 gr boter

1 ui

1 eetlepel mosterd

33 cl witbier (Hoegaarden)

2 theelepels majoraan

1 mango

1 granaatappel
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smeer de runderlapjes in met zout en peper.

Verhit in een braadpan de boter en bak, als de boter bruin wordt, de lapjes in 5 minuten aan beide zijden bruin.

Pel en snipper intussen de ui.

Haal de runderlapjes uit de pan en houd ze op een bord warm.

Fruit in de achtergebleven boter de ui tot deze glazig ziet.

Voeg hieraan de mosterd, majoraan en het bier toe.

Voeg, nadat het is uitgebruist, de lapjes weer toe en laat het met het deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven.

Schil de mango en snijd hem in blokjes.

Halveer de granaatappel en schep de pitjes eruit.

Voeg de mango en de granaatappel aan de runderlapjes toe en laat alles nog 1 uur gaar stoven.