Ton Ku (Chinese paddestoelen) |
|
1 zakje gedroogde Chinese paddestoelen 1 teentje knoflook 3 lepels maïsolie 2 theelepels suiker zout 1 dl oestersaus 1 dl paddestoelenweekwater 1 lepel maïzena 1 krop ijsbergsla knoflook voor de garnering 1 lepel maïsolie voor de garnering |
|
BereidingKook wat water, giet over de paddestoelen en laat 15 minuten staan. Bewaar het water, laat de paddestoelen uitlekken.Verhit de olie en fruit de gehakte knoflook glazig. Doe de paddestoelen erbij en fruit 2 minuten. Doe suiker, zout, oestersaus en (lek)water erbij en zet op laag vuur, sudder met een deksel 20 minuten. Meng maïzena met 2 lepels (lek)water en bind de saus ermee. Breek de sla in stukjes, hak de knoflook zeer fijn en fruit die, daarna de sla ook snel meefruiten. Doe op een schaal met daarop de paddestoelen. Meteen serveren. |
Home > Recepten