Home > Recepten

Zoete aardappelpuree, gecaramelliseerd

1250 g middelgrote zoete aardappels

75 ml sinaasappelsap

1.5 theelepel sinaasappelrasp

1 lepel cognac

zwarte peper

zout

0.75 theelepel djahe

5 lepels boter

1 ei

50 g bruine basterdsuiker

0.33 theelepel kaneel

40 g grofgehakte pecannoten of walnoten
  • Omschrijving recept: Groentegerechten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°.

Pureer de zoete aardappels, doe sinaasappelsap, -schil, cognac, zout, djahé, peper, 2 lepels boter en het ei erbij.

Schep in een ingevette lage ovenschaal en strijk de bovenkant glad.

Doe de laatste 3 lepels boter met de suiker en kaneel in een pannetje, verwarm op laag vuur onder regelmatig roeren tot alles gemengd is, strijk over de puree en strooi de noten erover.

Zet afgedekt 15 minuten in de oven, haal het deksel eraf en laat nog 15 minuten kleuren.

Notities

Lekker met gevogelte, karbonade of ham