Zoete aardappelpuree, gecaramelliseerd |
|
1250 g middelgrote zoete aardappels 75 ml sinaasappelsap 1.5 theelepel sinaasappelrasp 1 lepel cognac zwarte peper zout 0.75 theelepel djahe 5 lepels boter 1 ei 50 g bruine basterdsuiker 0.33 theelepel kaneel 40 g grofgehakte pecannoten of walnoten |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 190°.Pureer de zoete aardappels, doe sinaasappelsap, -schil, cognac, zout, djahé, peper, 2 lepels boter en het ei erbij. Schep in een ingevette lage ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Doe de laatste 3 lepels boter met de suiker en kaneel in een pannetje, verwarm op laag vuur onder regelmatig roeren tot alles gemengd is, strijk over de puree en strooi de noten erover. Zet afgedekt 15 minuten in de oven, haal het deksel eraf en laat nog 15 minuten kleuren. NotitiesLekker met gevogelte, karbonade of ham |
Home > Recepten