Home > Recepten

Aardappel met Brie, gepoft

4 middelgrote warme gepofte aardappels

60 g Brie in blokjes van 2.5 cm

4 lepels zachte boter

1 dooier

1 lepel bieslook of bosuigroen

zout

peper

nootmuskaat



Kan ook met Camembert, fontina of romige blauwschimmelkaas. Voor een lichtere vulling: vervang de boter door zure room of crème fraîche.
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°. Snij een centimeter dikke plak van de aardappels, schep het kruim uit de aardappel tot er een rand is van ¾ cm. Prak kruim met brie, boter, dooier, bieslook, zout, peper en nootmuskaat. Vul de aardappels en zet 12-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat ze onder de grill nog 3-5 minuten kleuren.



Staat ook in de WW-recepten (met creme fraiche).

Notities

Als hoofdgerecht voor 4, als bijgerecht voor 8 personen.

Geef als bijgerecht bij biefstuk, gebraden vlees of gegrillde vis, of als lunch met een spinazie-tomaatsalade.