Aardappel met Brie, gepoft |
|
4 middelgrote warme gepofte aardappels 60 g Brie in blokjes van 2.5 cm 4 lepels zachte boter 1 dooier 1 lepel bieslook of bosuigroen zout peper nootmuskaat Kan ook met Camembert, fontina of romige blauwschimmelkaas. Voor een lichtere vulling: vervang de boter door zure room of crème fraîche. |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 190°. Snij een centimeter dikke plak van de aardappels, schep het kruim uit de aardappel tot er een rand is van ¾ cm. Prak kruim met brie, boter, dooier, bieslook, zout, peper en nootmuskaat. Vul de aardappels en zet 12-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat ze onder de grill nog 3-5 minuten kleuren.Staat ook in de WW-recepten (met creme fraiche). NotitiesAls hoofdgerecht voor 4, als bijgerecht voor 8 personen.Geef als bijgerecht bij biefstuk, gebraden vlees of gegrillde vis, of als lunch met een spinazie-tomaatsalade. |
Home > Recepten