Roti ahlu bahrie (Surinaamse aardappelroti) |
|
4 lepels olie 500 g aardappels 2 tenen knoflook 1/4 madam jeanet 1 thl komijnzaad 1 thl Hindoestaanse masala zout olie 500 g meel 3 thl bakpoeder zout |
|
BereidingMeng 500 g meel, 3 cth bakpoeder, zout en ±4 lepels olie, laat een uur rusten en kneed nog eens. Vorm 10 balletjes, rol ze uit, bak in een heel hete koekepan en duw de randen steeds plat.Kook 500 g aardappelen in de schil, pel ze en stamp fijn. Pers er 2 tenen knoflook boven uit. Roer er ¼ Madame Jeanet, 1 cth komijnzaad en 1 cth Hindoestaanse masala door en wat zout. Maak 10 rotideegballetjes, druk wat plat, schep de puree erin, druk dicht en rol uit. Bestrijk met olie, bak in een zeer hete koekepan en duw de randen steeds plat. |
Home > Recepten