Home > Recepten

Roti kip van Raymond

1 kilo kipfilet

2 preien

4 uien

3 of 4 teentjes knoflook

laurier

bouillonblokjes

djinten

massala-kerrie

kousenband

madam jeanet

aardappels

1 pakje zelfrijzend bakmeel
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Kipgerechten; Surinaams (Hindoestaans)
  • Aantal Porties: 12
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Bron: Raymond

Bereiding

Meng het pakje zelfrijzend bakmeel met wat water tot een stijf deegje (eventueel gemalen aardappel, djinten en madam jeanet erbij) en laat 1/2 uur staan. Rol er dan pingpong-grote balletjes van en laat die ook 1/2 uur liggen. Rol ze uit tot een platte schijf en bak ze middenin de koekenpan. Pas op, verbrand snel! Dit kan een halve dag in beslag nemen!

Voor de massalakip: snij alles in stukken van ca.3 cm.

Kook de kouseband gaar

Breng de stukken aardappel aan de kook met zout en wat massala. De aardappels NIET afgieten als ze gaar zijn!

Bak de kip in wat olie met wat massala

Snij de Jeanet en de knoflook ragfijn.

Doe de prei, knoflook en peper bij de kip en eventueel nog wat massala, laat zachtjes garen.

Doe de laurier, wat bouillonblokjes en wat kookwater van de aardappels bij de kip en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Doe de aardappels erdoor.

Doe de kousenband erdoor.

Doe er wat djinten en nog wat aardappelvocht door en laat nog een kwartiertje op vuur staan.

Vul de roti ermee.

Notities

Voor heel veel roti! De pannenkoeken kunnen ook vervangen worden door texmex-pannenkoeken, de Madam Jeanet door (meer) rode Spaanse peper.