Home > Recepten

Broccoli blanche

2 struikjes broccoli

1 dl droge witte wijn

150 g gepelde walnoten

125 ml slagroom

50 g boter

zout

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Niek Mares

Bereiding

Maak de broccoli schoon, snij de struik in roosjes. De dikke harde steel van de struik verwijderen. Dunne jonge stelen in kleine stukjes snijden (na evt. taaie schors te hebben verwijderd). Helft gepelde walnoten fijn snijden, andere helft grof houden.

Doe boter in een middelgrote pan, bak vervolgens de grove walnoten 2 a 3 minuten. In stukjes gesneden broccoli stelen erbij en op middelgroot vuurtje 3 minuten laten bakken, witte wijn erbij, en nog 3 minuten laten doorsudderen. Verdeel nu de broccoliroosjes (rechtop zetten) in de pan.

Strooi de fijngesneden walnoten erover. Giet de slagroom over de groente, 5 minuten zacht laten koken.