Home > Recepten

Rode kool, gemarineerd

1 rodekool

1 rode ui

1 friszure appel

1 schijfje verse gemberwortel

1 kaneelstokje

4 eetlepels rosé (Provençaalse of Spaanse)

40 g boter

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Marinades
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en schep de rodekool met alle ingredienten van de marinade hierin om. Laat in circa 10 minuten beetgaar stoven. Haal het kaneelstokje eruit.

Geef de rodekool als bijgerecht bij rundvlees of bij bloedworst met gebakken appel en gekookte aardappels.

Notities

Rodekool met sudderlapjes, een combinatie die al in grootmoeders tijd populair was. In dit recept wordt de kool niet langdurig gesmoord zoals in die tijd het geval was, maar gemarineerd waardoor de smaak zeer verfijnd wordt.

Lekker met bloedworst, rundvlees of wild.