Maïskolven, geroosterd, van de barbecue 2 |
|
4 maïskolven met schutblad zout 100 g boter 1/2 lepel mild paprikapoeder 1/4 theelepel chilipoeder 1/4 theelepel djinten 1/4 theelepel ketumbar |
|
BereidingKook de maïskolven met schutbladeren in ruim kokend water met zout ± 12 minuten en laat ze uitlekken.Vermeng de boter met het paprikapoeder, chilipoeder, de komijn, koriander en zout. Laat de maïskolven iets afkoelen, vouw de schutbladeren terug, wrijf de maïskolven met de gekruide boter in en vouw de bladeren weer om de maïskolven. Rooster de maïskolven op de barbecue nog ± 15 minuten. NotitiesSoms zijn maïskolven met schutbladeren niet verkrijgbaar. U kunt dan de maïskolven na het voorkoken met de gekruide boter inwrijven, in een stuk aluminiumfolie verpakken en ze in het folie nog ± 15 minuten op de barbecue roosteren. |
Home > Recepten