Home > Recepten

Groenteburgers met kruidenmayonaise

1 winterwortel

1 ui

1 teentje knoflook

2 sneetjes brood

2 lepels geroosterde pinda's of hazenlnoten

1 blikje linzen (400 g)

4 lepels olie

1 ei

2 lepels gehakte koriander of peterselie

1 theelepel djinten

1 theelepel paprikapoeder

zout

peper

2 lepels mayonaise

1 lepel kwark of yoghurt

1 lepel tomatenketchup

2 lepels gehakte groene tuinkruiden
  • Omschrijving recept: Hamburgers; Groentegerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Rasp de wortel, snipper ui en knoflook.

Hak brood en noten in de keukenmachine.

Laat de linzen uitlekken.

Verhit de helft van de olie in de koekenpan en roerbak wortel, ui en knoflook enkele minuten. Laat iets afkoelen en meng met brood, linzen, noten, losgeklopt ei, koriander, djinten, paprikapoeder, zout en peper tot een samenhangend mengsel.

Vorm 4 afgeplatte ballen en zet tot ze gebakken worden in de koelkast.

Roer mayonaise, kwark, ketchup en kruiden tot een sausje.

Verhit de resterende olie en bak de burgers per kant 4 minuten op middelhoog vuur. Serveer met het sausje.

Notities

Lekker met sla en tomaat