Home > Recepten

Knolselderij met mosselen

1 kleine knolselderij

1 kg mosselen

1 lepel sterke mosterd

1 sjalot

1 dooier

1 lepel olijfolie

20 cl zonnebloemolie

1 lepel peterselie

1 glas droge witte wijn

zout

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Schelpdiergerechten; Frans
  • Bron: Michel Montignac

Bereiding

Kook de mosselen 3 minuten in de witte wijn zodat ze open gaan. Haal uit de schelp en bewaar het vocht.

Schil de selderij en snij in blokjes, kook 3 minuten in het mosselvocht in de snelkookpan.

Meng mosterd, zout en peper en maak een mayonaise met de olies.

Hak de sjalot fijn en doe bij de mayonaise.

Meng selderij en mosselen met de saus en laat een dag in de koelkast op smaak komen.

Versieren met peterselie.