Home > Recepten

Lente-ovenschotel met lof

1 kg aardappels

1,5 dl melk

1 lepel Zaanse mosterd

4 lepels bieslook

4 a 6 dikke stronken witlof

8 a 12 plakjes schouderham

1 zakje witte saus-poeder

125 g geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Wilma

Bereiding

Schil en kook de aardappels, stamp ze met de melk en mosterd. Schep de geknipte bieslook erdoor. Schep in een ruime ovenschaal.

Kook de witlof 5 minuten, giet ze af, laat wat afkoelen en halveer ze overlangs, wikkel ze in een plakje ham en druk ze in de puree.

Maak de saus met ½ dl meer vocht dan op het zakje staat en 75 g kaas en lepel erover.

Bestrooi met nog 50 g kaas en zet 30 minuten in een oven van 150° tot het gaar en goudbruin is.