Linzen & mosterd/knolseld.pur./paddest.in roomsaus |
|
175 g linzen 1 kleine knolselderij met groen 3 sjalotjes 2 aardappels 2 a 3 lepels amandelschaafsel 200 g paddestoelen 25 g boter tijm 125 ml creme fraiche selderijzout of nootmuskaat zout peper mosterd eventueel 1 lepel cognac |
|
BereidingBreng de linzen in ruim water met een gesnipperde sjalot en wat gehakt selderijgroen aan de kook. Kook ze gaar in 3 kwartier-1 uur (rode linzen zijn sneller gaar).Snij de knolselderij en aardappelen in stukken van 3-4 cm en kook ze gaar in 10-15 minuten. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Snipper de andere sjalotten en snij de paddestoelen in plakjes, bak ze in boter in 5 minuten gaar. Roer eventueel het aanbaksel los met een lepel cognac. Strooi er wat tijm over. Pureer de aardappels en de knolselderij, doe in de pan terug en breng op smaak met een lepel crème fraîche, selderijzout, selderijgroen en peper. Breng de linzen op smaak met mosterd, zout en peper. Roer de rest van de crème fraîche door de paddestoelen, voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi het amandelschaafsel over de knolselderijpuree. Samen serveren. |
Home > Recepten