Home > Recepten

Paddestoel-broccoliragoût

10 a 20 g gedroogde boleten en/of morieljes

200 g grotchampignons

200 g kastanjechampignons

100 g cantharellen of pied de mouton

300 a 400 g broccoliroosjes

1 gehakt sjalotje

boter

1/2 dl rode port

1 dl groentebouillon

1/4 dl creme fraiche op kamertemp

zout

peper

dijonmosterd

1 lepel fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Paddestoelgerechten; Ragoût
  • Bron: Culifon

Bereiding

Doe de gedroogde paddestoelen in een kommetje, overgiet ze met warm water en laat ze circa 20 minuten weken.

Spoel intussen de grotchampignons onder de koude kraan, laat uitlekken en snijd ze in vieren. Borstel de overige paddestoelen schoon met een borsteltjes en snijd ze in stukjes.

Keer de kom met de geweekte paddestoelen om boven een fijne zeef en vang het vocht op in een tweede kommetje. Snijd de geweekte paddestoelen in stukjes.

Kook de broccoliroosjes beetgaar in water met wat zout, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Fruit de sjalotsnippers glazig in een kluitje boter (in een middelgrote wok of koekepan), voeg de paddestoelen toe en roerbak ze 2-3 minuten. Giet de port en de bouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel zachtjes koken tot de helft van het vocht is verdampt.

Voeg dan de creme fraiche en het gezeefde weekvocht van de gedroogde paddestoelen toe en laat het geheel nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg vlak voor het opdienen de broccoliroosjes toe, laat ze even mee warmen en breng de ragout tenslotte op smaak met zout, peper en een mespunt mosterd. Schep alles in een schaal, strooi de peterselie erover en zet op tafel.

Notities

Lekker met tagliatelle of rijst