Home > Recepten

Soufflé de fonds d'artichauds

6 artisjokken

sap van 1 citroen

70 g boter

1 lepel tarwebloem

2.5 dl melk

zout

nootmuskaat

4 gesplitste eieren

2 lepels geraspte gruyère
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Frans (Bretons)
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Kook de artisjokken 30 minuten in water met wat zout. Laat ze schrikken en snij de bodems eraf.

Maak van boter, bloem en melk een béchamelsaus, breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Pureer de bodems, roer door de saus en voeg dooiers en kaas toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door de artisjokpuree.

Vet een ovenschaal in, schep het mengsel erin en zet 25 minuten in de oven.

Warm serveren.