Spinazie-omeletrolletjes |
|
100 g spinazie uit de diepvries 2 eieren zout peper nootmuskaat 1 lepel boter 2 lepels crème fraîche 100 g gerookte zalm |
|
BereidingOntdooi de spinazie, verwarm tot het vocht is verdampt. Laat iets afkoelen.Verwarm de oven voor op 200°. Bekleed de vorm met bakpapier of vouw van bakpapier een vorm van 20 x 30 x 3 cm, vastzetten met metalen paperclips, en vet in. Splits de eieren. Meng de dooiers door de spinazie en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de eiwitten stijf. Schep het spinaziemengsel door het eiwit en verspreid gelijkmatig over het bakpapier. Laat in 12 minuten stevig en gaar worden in de oven. Leg omelet met bakpapier op het aanrecht, bestrijk de omelet met crème fraîche en bedek met de zalm of kip. Rol op vanaf de lange kant. Laat de rol koud worden. Snij voor serveren in plakjes van 1.5 cm. NotitiesIn plaats van gerookte zalm kan ook gerookte kipfilet in plakjes (vleeswaar) worden genomen.BenodigdhedenNodig: een bakvorm van 20 x 30 cm en bakpapier. |
Home > Recepten