Home > Recepten

Peperkip (Afrikaans)

6 kipfilets

zout

ui

tijm

boter

olie

2 tomaten

1 lepel tomatenpuree

1 theelepel chilipeper

1 theelepel foelie, kaneel en djahe door elkaar
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Afrikaans
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Sudder 6 kipfilets in een kwart liter water met zout, een beetje ui en een snufje tijm gedurende 45 minuten. Leg de kip dan in een braadslee, giet er een beetje gesmolten boter over en zet in de oven tot het bruin is.

Verhit olie en fruit een ui in plakken. Voeg toe 2 tomaten in plakken, 1 lepel tomatenpuree, 1 theel. chilipoeder en 1 theel. gemengde specerijen (foelie, kaneel, djahé). Doe kip erbij, laat zacht sudderend volledig indampen.

Notities

Lekker met witte rijst.