Buffalo Chicken Wings (met Blue Cheese Dressing) |
|
1500 g kippenvleugeltjes 500 ml olie 125 g gesmolten gezouten boter 1 a 2 theelepels tabasco 2 lepels ciderazijn bleekselderijstengels 250 g blauwe kaas 125 ml zure room 60 ml mayonaise scheutje melk |
|
BereidingSnij de punten van de kippenvleugeltjes (bewaar die voor bouillon of zo). Snij de vleugeltjes bij het gewricht doormidden.Frituur de vleugeltjes. Meng gesmolten boter, tabasco en azijn en bestrijk de kip ermee. Verkruimel de kaas grof en roer met de room en mayonaise (de stukken kaas moeten zichtbaar blijven). Verdun naar wens met de melk. Serveer met de stengels bleekselderij. NotitiesIn Buffalo NY wordt sinds 1964 dit hapje gemaakt door Theresa Belissimo in de Anchor Bar, Main Street. Tegenwoordig is het langs de hele Atlantische kust bekend.Lekker met pittige tomatensaus. |
Home > Recepten