Home > Recepten

Kiprolletjes met bacon, geroosterd van de barbecue

6 kipfilets

2 lepels tomatenketchup

6 saucijsjes zonder vel

6 grote plakken bakbacon



Variaties:

- vul de kip met andere soorten worst

- gebruik mosterd ipv ketchup

- gebruik geen ketchup en neem ipv worstjes 25 g grove varkenspaté of kaas (Cheddar, gruyère, Danish Blue)

- besmeer de kip met pesto en vul met een paar basilicumblaadjes en een reepje (25 g) Mozzarella
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Leg de filets één voor één tussen keukenfolie en rol ze heel plat met een deegroller.

Besmeer de onderkant met de ketchup en leg een saucijsje dwars op het dikke uiteinde. Vouw de kip er omheen, wikkel in de bacon en zet vast met een prikker. Rooster ca.25 minuten. Haal de prikkers er voor serveren uit.