Home > Recepten

Kai gup khao lahd (kip met kastanjes)

600 g kipfilet

5 tenen knoflook

2 a 3 sjalotten

8 korianderwortels

1.5 theelepel peper

2 rode chilipepertjes

4 theelepels zonnebloemolie

4 dl Thaise kipbouillon

2 lepels lichte sojasaus

2 lepels nam pla

2 lepels limoensap

1 lepel gula djawa of rietsuiker

6 kippenlevertjes of kippenmaagjes

12 tot 15 kastanjes of waterkastanjes



In het recept worden waterkastanjes gebruikt, maar dit kan ook met gewone kastanjes: pel ze, rooster ze goudbruin in een droge koekenpan en voeg in de laatste 5 minuten van de stooftijd toe om door te warmen.

Thaise kipbouillon wordt van tabletten getrokken, die in de (Thaise) toko te koop zijn.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Laat de kip 40 minuten in de vriezer. Snij dan in dunne repen of blokjes van 2.5 cm.

Hak knoflook en sjalot grof en doe in een vijzel of foodprocessor. Hak de korianderwortels in stukken en doe erbij, met de peperkorrels. Doe ook de chili's erbij. Stamp of draai tot een smeuige massa.

Verhit een droge wok 20 seconden, giet langs de wand de olie erin en verhot die tot het begint te roken. Fruit de pasta 1 minuut. roerbak dan de kip 2 minuten tot die verkleurt.

Voeg bouillon, sojasaus, vissaus, limoensap en gula djawa toe en breng aan de kook.

Ontdoe de levertjes van vet en zeentjes. Als maagjes worden gebruikt, verwijder dan het harde vlies aan de buitenkant en snij in reepjes.

Laat de waterkastanjes uitlekken, rooster gewone (gepelde) kastanjes in een droge koekenpan. Halveer de (water)kastanjes eventueel. Doe in de wok, doe er een deksel op en laat 5-6 minuten stoven tot de levers en de kip gaar zijn.

Notities

Lekker met rijst.