Home > Recepten

Kai phad khing hed hom (kip/gember/paddestoelen)

6 gedroogde chinese champignons

4 lepels olie

100 g ongezouten cashewnoten

2 duimgrote stukken laos

4 lente-uitjes

2 tomaten

4 tenen knoflook

1 sjalotje

5 lepels zonnebloemolie

500 g kipfilet

4 lepels nam pla

2 lepels oestersaus

2 lepels gula djawa of rietsuiker

2 lepels limoensap



In plaats van Chinese champignons kan ook 25 g gedroogde boomoren of muizenoortjes worden gebruikt
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Week de paddestoelen 15 minuten in 1 dl lauw water. Knijp ze dan iets uit. Snijd de steeltjes eraf, knip grote boomoren in kleinere stukken. Bewaar het weekwater.

Verhit een droge wok 20 seconden, laat de olie langs de wand erin lopen en roerbak de cashewnoten 1-2 minuten. Haal de noten uit de pan en leg op een met keukenpapier bedekt bord. Temper het vuur.

Schil de laos en snipper fijn. Verdeel de lente-uien in stukken van 3 cm. Deel de tomaten in vieren. Snipper sjalot en knoflook.

Doe de zonnebloemolie in de wok bij de oude olie en verhit tot de olie begint te roken. Bak laos, knoflook en sjalot 1 minuut op hoog vuur. Roer dan de tomaat erdoor. Temper dan het vuur.

Snij de kip in reepjes van 3-4 cm lengte en 1 cm dik. Roe in de pan en roerbak tot het vlees wit kleurt.

Doe de paddestoelen met weekwater, de lente-ui, vissaus, oestersaus, suiker en limoensap erbij en tenslotte de noten. Roerbak 1 minuut, doe dan de deksel erop en laat 2 minuten op matig vuur stoven.

Notities

Lekker met pandanrijst of mie.