Home > Recepten

Kai tord hed (gefrituurde kip met champignons)

400 g kipfilet

3 a 4 lepels zonnebloemolie

100 g champignons

1 dl Thaise kipbouillon

3 lepels zonnebloemolie voor de marinade

3 lepels rijstazijn of witte wijnazijn

3 korianderwortel

1 lepel gehakte laos

1 lepel lichte sojasaus

1 lepel oestersaus

1 lepel nam pla

2 sjalotjes

3 tenen knoflook
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Laat de kip 40 minuten licht bevriezen. Snij dan in flinterdunne plakjes.

Schenk de olie voor de marinade en de azijn in de kom. Hak de korianderwortels fijn en doe met de laos, sojasaus, oestersaus en vissaus erbij. Snipper sjalot en knoflook en doe erbij.

Wentel de kip door de marinade, dek de kom af en marineer 2 uur, liever nog een hele nacht.

Haal de kip uit de marinade en dep met keukenpapier droog.

Verhit een droge wok 20 seconden, laat de olie er langs de wand inlopen en verhit tot ze iets begint te roken. Roerbak de kip dan 2 minuten tot die verkleurt.

Halveer de champignons en doe met de bouillon bij de kip, breng aan de kook. Dek de pan af, temper de warmtebron en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.

Notities

Lekker met rijst, mie of deegwaar als spaghetti.

Snel recept! Laat de kip eventueel een nachtje in de marinade staan.

De Thaise kipbouillon is als blokjes te koop in de (Thaise) toko.