Home > Recepten

Kip in amandel-garnalensaus

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

2 kleingesneden uien

2 uitgeperste teentjes knoflook

1 gehakte rode peper

2 ontvelde tomaten in stukjes

2 lepels peterselie

zout

peper

1 kip van 1250 g in 4 stukken

1 dl water

150 g gemalen gedroogde garnalen

200 g gemalen amandelen

15 g santen

1 lepel maïzena
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de fijngehakte rode peper, de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper toe en fruit het mengsel onder regelmatig omscheppen nog 3 minuten.

Voeg de stukken kip toe en bak deze onder regelmatig keren 10 minuten in het kruidige mengsel. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

Voeg de gemalen garnalen en amandelen en de santen toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Maak de maïzena in een kommetje aan met wat water. Roer het mengsel door het gerecht tot een gebonden geheel is ontstaan. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de stukken kip in de saus.