Home > Recepten

Kip in pepersaus 2

1 kip van 1250 g in 4 stukken

5 dl kippenbouillon

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 leingesneden ui

2 teentjes knoflook

4 sneetjes oud brood zonder korst

2 dl melk

4 rode pepers in stukken

2 ontvelde tomaten in stukken

100 g walnoten

75 g geraspte parmezaan

zout

peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de stukken kip met de bouillon in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Laat de stukken kip afkoelen in het kookvocht. Neem de stukken kip uit de pan en ontvel en ontbeen ze. Snijd het vlees in blokjes.

Meet 2 dl van het kookvocht af en houd dit apart.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook in ± 5 minuten lichtbruin. Verkruimel het brood in een kom en schenk er de melk over.

Voeg het brood-melkmengsel, de stukken rode peper, de stukken tomaat en de walnoten aan het ui-knoflookmengsel toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken.

Pureer het mengsel in een foodprocessor of andere keukenmachine.

Doe de gepureerde saus terug in de pan. Voeg de blokjes kip, het apart gehouden kookvocht van de kip, de geraspte kaas en wat zout en peper toe.

Laat alles door en door warm worden.