Home > Recepten

Kip met banaan

1 kip van 1250 g in 4 stukken

2 lepels citroensap

zout

peper

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 kleingesneden ui

2 ontvelde tomaten in stukjes

2 dl droge witte wijn

75 g boter

4 gepelde bananen overlangs doorgesneden

75 g geraspte parmezaan
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Besprenkel de stukken kip met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom lichtbruin.

Voeg de kleingesneden ui toe en laat deze 2 minuten meebakken. Voeg de stukjes tomaat en de witte wijn toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

Verhit 50 gr van de boter in een koekepan en bak hierin de gehalveerde bananen aan weerskanten lichtbruin.

Leg de gebakken helften banaan in een beboterde ovenvaste schaal.

Neem de gare stukken kip met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de bananen. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het gerecht.

Bak de kip met banaan ± 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en de kaas lichtbruin is gekleurd.