Kip met mandarijnen |
|
400 g kippenborstfilet 2 mandarijnen met schil in plakken 2 a 3 lepels suiker 2 lepels water zout ve-tsin 2 lepels ketjap manis 2 lepels rijstwijn of droge sherry 2 lepels witte wijnazijn geraspte schil van 1 mandarijn olie 1 rood pepertje 1 groen pepertje 2 gemberbolletjes gehakt 4 lepels mandarijnsap of water 1 lepel maïzena |
|
BereidingSnij de kippeborstfilet in niet te dikke plakjes.Breng in een kleine pan het water met de suiker aan de kook en leg de plakken mandarijn erin. Laat ze op heel laag vuur 5-7 minuten trekken. Vermeng de kruiden, doe er de stukjes kip in en laat het afgedekt 15 minuten marineren. In een vergiet overdoen en de overtollige marinade opvangen. Verhit de olie in de wok en bak de pepertjes even aan. Uit de pan scheppen en even apart zetten. In de resterende olie de stukjes kip aan alle kanten even bruin bakken. Plakjes mandarijn uit het nat nemen en met de schil in stukjes snijden. Samen met de gember bij de kip doen. Opgevangen marinade vermengen met het mandarijnesap of water en over de kip schenken. Al roerende aan de kook brengen en meteen in een verwarmde schaal overdoen. Heet serveren. NotitiesDit is een overheerlijk (Chinees) recept voor kip met mandarijnen. Het smaakt het lekkerst met december mini-clementientjes.(bron recept: "Het grote Chinese kookboek" van Jillian Stewart) |
Home > Recepten