Home > Recepten

Kip met mosselen

1 kip of 4 bouten

zout

peper

40 g boter

2 kg mosselen (of 600 g gekookte)

1 visbouillonblokje

2 worteltjes

1 dun preitje

2 tomaten

150 ml droge witte muscadet

2 dl creme fraiche

1 lepel peterselie

1 bosje waterkers of wat peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten

Bereiding

Bak de kip (in stukken), bestrooid met peper en zout, rondom bruin en laat de kip gaar worden.

Kook de mosselen in een bodem water met ½ visbouillonblokje, afkoelen en uit de schelp halen. Bewaar een paar schelpen om te garneren.

Snij de worteltjes in plakjes, de prei in ringen en de ontvelde tomaten in blokjes. Bak de wortel 10 minuten en de prei 5-7 minuten met de kip mee.

Haal de kip eruit, doe wijn en crème fraîche in de pan en roer de aanbaksels los. Doe tomaat, de andere helft van het bouillonblokje, peterselie en mosselen erbij en verwarm 2-3 minuten.

Schik kip en mosselen op een schaal of 4 borden, garneer met peterselue en waterkers of peterselie.

Notities

Lekker met rijst, worteltjes, krieltjes, boontjes of broccoli