Home > Recepten

Kip met varkensvlees in pindasaus

1 kip van 1250 g in 4 stukken

500 g magere varkenslappen in grote blokken

3 dl kipbouillon

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 kleingesneden ui

2 teentjes knoflook

1/2 theelepel cayennepeper

500 g geschilde aardappels in blokjes

zout

peper

50 g gemalen pinda's
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de stukken kip en de blokjes varkensvlees in een pan. Voeg zoveel kippebouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip en het varkensvlees ± 45 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.

Neem de stukken kip en het vlees uit de pan. ontbeen de stukken kip en snijd het kippevlees in flinke stukken. Meet 2 1/2 dl van het kookvocht af.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Roer de cayennepeper door het mengsel. Voeg de blokjes aardappel en de 2 1/2 dl kookvocht van het vlees toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ± 25 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn. Roer de inhoud van de pan krachtig dooreen, zodat een gebonden saus ontstaat. Maak de saus op smaak met wat zout en peper.

Roer de gemalen pinda's en het kippe- en varkensvlees door de saus en laat alles door en door warm worden.